My Dear Heart

Sunday, November 25, 2012

0 lover
"Kau bagaikan Puteri"
Aku menunggumu sepanjang hidupku
Biarpun hujan datang membanjiriku
Walaupun ribut dihadapan mataku
Aku tetap menanti akan kehadiranmu
Kerna hadirmu adalah harapan buatku
Dan hadirmu sama sekali membawa sinar dalam hidupku

Kau laksana permata dihatiku..
Senyumanmu sudah cukup membuat aku gembira
Kegembiraan yang hanya datang sekali dalam hidupku
Kerna kau hanya satu dalam dunia
Setiap kali kau tersenyum
Aku sangat bahagia melihat kau bahagia
Tika ku berduka
Suara dan tawa mu pengubat duka ku
Itu sudah cukup buat ku
Dan tika kau sedih
Akan ku temani mu sepenuh hatiku
Akan ku pujuk dirimu dengan setulus hatiku
Seakan-akan esok tiada lagi hari buat kita
Hanya Allah Yang Esa tahu isi hatiku
Dan janganlah pula kau sembunyikan kesedihanmu
Kerna suara mu tidak dapat membohongiku
Persekiranmu jua tidak dapat menampung derita mu
Akanku tahu jua akan dirimu
That me!

Kehadiranmu dalam hidupku sangat ku hargai
Aku menjadi lebih matang
Aku menjadi lebih tabah
Aku menjadi lebih berfikiran terbuka
Kau sangat bermakna buatku
Dulu aku jahat! degil! tak matang!
tapi..
Kau datang membawa cahaya kebenaran
Cahaya untuk ku ke jalan yang diredhai Allah
Sungguhku bersyukur pada Yang Esa
Kerna kehadiranmu menjadi titik pendorong 
Pendorong ku dalam menuju hakikat yang sebenar
Ya Allah, aku mengucap tahmid kepada Mu
"Alhamdulillah"
"Alhamdulillah"
"Alhamdulillah"
kerna menemukan ku dengan si dia

Satu yang ku harapkan
Agar dia menjadi peneman suka duka ku
'For the rest of My Life'
Oooh, sayangku...


Aku terlalu angkuh selama ini meninginkan sesuatu yang sempurna kerana aku riak merasa diri ini juga sempurna, aku lupa bahawa tidak ada satu pun yang sempurna dalam dunia ini selain dari Mu, ya Allah.
Terima kasih sayang kerna menyedarkan saya tentang erti kesempurnaan.

bersangka baik dengan Allah

Saturday, November 24, 2012

0 lover
Sayang...

Allah tak pernah janjikan langit selalu biru,
Jalan hidup tanpa batu,
Matahari tanpa hujan,
Kebahagiaan tanpa kesedihan, Kejayaan tanpa perjuangan.

Tapi Allah janjikan kemudahan bersama kesulitan,
Rahmat dalam ujian, Ganjaran buat kesabaran, Keteguhan dalam perjuangan..

Bukankah indahnya pelangi baru kita rasakan setelah turunnya hujan?

"Perbanyaklah diri mendengar hal-hal kebaikan, kurangkan dari mendengar hal-hal sia-sia. Dari situlah kita dapat menjadi orang yang tenang senantiasa."

video

Niat hampir terlaksana

0 lover

Ponn.. Ponn.. Ponn.. *bagi laluan *bagi laluan



Assalamualaikum readers! 
*konon nye banyak reader la tuh, ahaha.

Sihat tak korang? lama dah aku tak merepek kat belog nih, ihik! 
okkeyh! kita straight to the point je lah.

Dulu aku ade pasang niat masa sem akhir kat Unibersiti dulu
niat tu terlintas terus menerus dalam sehari tu,
membuat kan aku menggatal nak post kat pesebuk

Eh, lupa nak mention pulak apa aku buat sekarang, haha
Ok, sekarang aku tengah Intern kat Unibersiti jugak 
urghhh LI pon kat kampus ape cerr!
takpe, suma ada hikmah dari Allah.
*bisik kat hati*

Haaa, sampai dah kt climax entry aku
pada Pren's aku confirm dorg penah nampak post ini,

source: www.facebook.com/EncikBraderlove

Nampak tak permainan aku tu? haha.
itu yang aku post kat page ilmiah aku
hari tu nape tah, ter-planing masa depan lak, hihi

Tapi, aku bersungguh masa tu, aku tak memain
 itulah hasrat aku sebelum melangkah kaki keluar dari bumi kampus

source: www.facebook.com/EncikBraderlove

Haaaa kan dah kuar ayat dia.. hahaha.
Tapi betul la kan? Walaupun masa akan datang tu untuk 3 hari atau 4 hari
kite kene la buat perancangan, usaha, tawakal, dan selebihnya berdoa pada Allah.

Ehem! Ehem! Ehem! *sakit tekak tetiba

Ok lah, itu je kot yg aku nak taip sebab dah takde idea, hehe
Salam 10 Muharam. :)

Awak... ye awak lah! :)

Luahan dari si dia: 
"InsyaALLAH..Sayang la yg Allah kirimkan untuk membimbing saya kelak. =D"


"Sabarlah wahai hati, berjalanlah tanpa henti, insyaAllah suatu saat nanti, akan hadir insan yang sejati."

Dear my future wife, bukan mudah untuk menjadi mawar yang sentiasa mewangi dan harum. Jika mawar dijaga rapi, wangian dan keharumannya mungkin akan kekal selagi nafas belum terhenti. Jika ia tidak dijaga dengan rapi, maka ia layu juga akhirnya. Insya Allah, bila tiba saatnya untuk kita bersama, saya akan jaga awak sebaik yang mungkin.