+ hayatilah ramadhan +

Thursday, August 12, 2010

assalamualaikum...
dah lame brader x update blog nih, nk kate busy sangat pon cm x, nk kate x busy pon x leh gak...hehe...rasenye  tak lambat lg la nk ucap kn SELAMAT MENGHAYATI BULAN RAMADHAN 




kt sini aku nk share kt k0rg yg jengah-jengah blog aku ni some knowledge...huhu..^_^
amalkn lah.........

Kecantikan Lelaki

Kecantikan seorang lelaki bukan kepada rupa fizikal tetapi pada murni rohani. Lelaki yang cantik, adalah :-
1)Lelaki yang mampu mengalirkan airmata untuk ingatan
2)Lelaki yang sedia menerima segala teguran
3)Lelaki yang memberi madu,setelah menerima racun
4)Lelaki yang tenang dan lapang dada
5)Lelaki yang baik sangka
6)Lelaki yang tak pernah putus asa

Kecantikan lelaki berdiri di atas kemuliaan hati.Seluruh kecantikan yang ada pada Muhammad adalah kecantikan yang sempurna seorang lelaki. 

>>Kegagahan Wanita<<

Kegagahan seorang wanita bukan kepada pejal otot badan, tetapi pada kekuatan perasaan. Perempuan yang gagah, adalah :-
1)Perempuan yang tahan menerima sebuah kehilangan
2)Perempuan yang tidak takut pada kemiskinan
3)Perempuan yang tabah menangung kerinduan setelah ditinggalkan
4)Perempuan yang tidak meminta-minta agar di penuhi segala keinginan

Kegagahan perempuan berdiri di atas teguh iman. Seluruh kegagahan yang ada pada Khadijah adalah kegagahan sempurna bagi seorang perempuan. 

Sabda Rasulullah SAW:- "Sebarkanlah ajaranku walau satu ayat pun" Surah Al-Ahzab: Ayat 71 

"Nescaya Allah memperbaiki bagimu amalan-amalanmu dan mengampuni bagimu dosa-dosamu. Dan barangsiapa mentaati Allah dan Rasul-Nya, maka sesungguhnya ia telah mendapat kemenangan yang besar." 

2 lover:

Shafika Syuhada Rosli said...

x sangka ak gagah ! so, how about perempuan yg kacak pulak ? (><,)

Mohd Khalid bin Hj Mohd Sapuan said...

kacak meh??
x dop kacak2...cute2 ayu suda...hehehe..^_^